Διασυνδέσεις:
- Ν.Α. Λάρισας
- Τουρισμός στο Νομό Λάρισας
- Πολιτιστική πύλη Περιφέρειας Θεσσαλίας
 
gr en
 
>> Πληροφορίες για το μουσείο
Συνοπτική Παρουσίαση:
Στην κεντρική πλατεία του χωριού Λιβάδι στην Ελασσόνα, βρίσκεται το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργάκης Ολύμπιος. Στο σπίτι λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Στο ισόγειο εκτίθενται διάφορα είδη τα οποία έχουν ή είχαν σχέση με την καθημερινή ζωή των Λιβαδιωτών. Αντικείμενα οικιακής χρήσης, μαγειρικά σκεύη, εργαλεία για την μετατροπή του μαλλιού σε νήμα και αγροτικά εργαλεία αλλά και διάφορα είδη όπλων. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά αντικρίζουμε ένα καθιστικό δωμάτιο με όλη του τη διακόσμηση. Το τζάκι και οι κόχες (χαμηλά κρεβάτια) στρωμένες με κιλίμια, η μισάντρα (ντουλάπα), ο σοφράς (χαμηλό τραπέζι) και διάφορα άλλα αντικείμενα υπάρχουν στο δωμάτιο. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν και παραδοσιακές λιβαδιώτικες στολές.


Τοποθεσία - Πρόσβαση:
Τοποθεσία
Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Λιβάδι, που ανήκει στο Δήμο Λιβαδίου. Απέχει 74 χλμ. από την Λάρισα.

Πρόσβαση
Από την Λάρισα, μεταβαίνουμε στην Ελασσόνα και συνεχίζουμε με κατεύθυνση την Κοζάνη. Μετά από 8 χλμ. στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση την Κατερίνη. Μετά από 13 χλμ. στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση τη Δολίχη και το Λιβάδι. Σε 13 ακόμα χλμ. βρίσκουμε το Λιβάδι. Στην πλατεία του χωριού, μετά το Δημαρχείο, βρίσκεται το μουσείο. Δεν είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.


Πληροφορίες:
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10:00 έως τις 13:30
 
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 25% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.
Μέτρο 2.4 «Περιφερειακά Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα και Καινοτόμες Ενέργειες», «Δράσεις Πολιτισμού και Τουρισμού»
 

Copyright © 2007 N.A. Λάρισας
Created by ItBiz