Διασυνδέσεις:
- Ν.Α. Λάρισας
- Τουρισμός στο Νομό Λάρισας
- Πολιτιστική πύλη Περιφέρειας Θεσσαλίας
 
gr en
 
>> Πληροφορίες για το μουσείο
Συνοπτική Παρουσίαση:
Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγείται τακτικά από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Μουσείο σχεδιάζει και εφαρμόζει περιοδικές -θεματικές- εκθέσεις, επιστημονικές συναντήσεις, συνέδρια και επιστημονικές εκδόσεις (λαογραφίας, τοπικής ιστορίας, αρχαιολογίας, εθνογραφίας κ.ά.). Το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου καταγράφει συστηματικά και τεκμηριώνει τις μουσειακές συλλογές, ερευνά και προβάλλει πτυχές του υλικού και άυλου του νεότερου πολιτισμού της Θεσσαλίας. Το Μουσείο συνεργάζεται με μεγάλα Μουσεία της χώρας, πανεπιστημιακά και άλλα πολιτιστικά Ιδρύματα, τοπικά Μουσεία και εκθετήρια, πολιτιστικούς συλλόγους και την τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων.

Το Μουσείο με το περιεχόμενο και τις δράσεις του γνωστοποιεί στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα τη φυσιογνωμία της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής κατά τα νεότερα ιστορικά χρόνια, εγγράφοντας τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο χάρτη.


Τοποθεσία - Πρόσβαση:
Τοποθεσία:
Στην Συνοικία Χαραυγή της Λάρισας. Βρίσκεται πίσω από τα Τελωνεία της Λάρισας, μετά την υπόγεια διάβαση της Φαρσάλων με πορεία από το κέντρο προς τα Φάρσαλα.

Πρόσβαση:
1η πορεία: Από το κέντρο της Λάρισας και την περιφερειακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στρίβετε στην οδό Φαρσάλων και περνάτε την υπόγεια διάβαση. Μόλις περάσετε την διάβαση στην πρώτη διασταύρωση στρίβετε αριστερά στην οδό Αλεξανδρουπόλεως.
Ακολουθείτε το δρόμο ευθεία και λίγο Αριστερά και στο τέλος του που είναι αδιέξοδο, βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο.

2η πορεία: Από την οδό Φαρσάλων πριν την υπόγεια διάβαση στρίβετε δεξιά στην Αλεξανδρουπόλεως και ακολουθείτε την ίδια πορεία.
Η οδός Φαρσάλων είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης της Λάρισας που οδηγεί από το κέντρο της Λάρισας, στη Νίκαια και τα Φάρσαλα.


Πληροφορίες:
Στοιχεία επικοινωνίας (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 9:00 - 14:00):Tηλέφωνο/Fax : 2410 23 94 46 & 2410 287516
e-mail: limlmus@hol.gr
 
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 25% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.
Μέτρο 2.4 «Περιφερειακά Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα και Καινοτόμες Ενέργειες», «Δράσεις Πολιτισμού και Τουρισμού»
 

Copyright © 2007 N.A. Λάρισας
Created by ItBiz